Minirugbrød med gulerod

Posted on sep 8, 2014 | 6 comments

IMG_0805
IMG_0803

IMG_0809
Jeg er typen der altid er på farten – Der er fart over feltet hele tiden og jeg rejser utrolig meget. Derfor har jeg også brug for noget “let” mad som jeg kan slynge med ned i tasken. Dog bliver det alt for ofte bare frugt og müslibarer, hvor jeg nogle gange godt kan mærke at jeg skulle have taget noget mere mættende med. Derfor jeg har jeg eksperimenteret med min egen opskrift på nogle små rugbrød, der både kan bruges som almindeligt rugbrød med pålæg eller som en snack man bare kan spise af. I min opskrift har jeg benyttet gulerod, da det giver en naturlig sød smag, men en anden gang vil jeg forsøge med enten squash, mandler eller andet lækkert. Opskriften er super nem, giver cirka 5-6 små rugbrød og kommer her:

Ingredienser 
3dl Havregryn
2dl Rugmel
1dl Hørfrø
1 1/2 dl Græskarkerner
1/2dl Solsikkekerner (Kan undlades)
4dl Kærnemælk
1 Gulerod
Rugbrødsforme

Fremgangsmåde 
1. Alle ingredienserne, bortset fra guleroden, hældes i en skål og blandes grundigt.
2. Guleroden rives på et rivejern og kommes i blandningen.
3. Rugbrødsformene smøres (Enten med olie eller flydende magarine) Hvis ikke man har forme, kan dejen også bruges til rugboller.
4. Fordel dejen i formene og kommes i ovnen ved 180° i cirka 30min. Husk at holde godt øje med at de ikke bliver brændte.
5. Brødene tages ud og køles af i 15min – Og så skal de spises!

Amalie 

6 Comments

 1. Uhm de ser da bare super lækkere ud! :) Mange tak for kommentaren på min blog :) Jeg vil meget gerne følges :) Super fed blog ;)

  Knus Line
  guldstjernen.blogspot.com

  • Hej Line!
   Mange tak for din kommentar – Det er vi glade for at høre.
   Vi har kigget på din blog og følger nu også dig :-)
   Knus Amalie og Ida

 2. Kan det virkelig passe, at der hverken skal gær eller hvedemel i? De ser meget lækre ud! :)

  • Hej Josefine!
   Det kan du lige tro – Denne opskrift indeholder ingen af delene. Du bør virkelig prøve dem, de ér virkelig lækre!
   Knus Amalie og Ida :-)

 3. De var lækre

  • Mange tak, det er var dejligt! :-)
   Knus

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *