Sukker- og melfri banankage

Posted on nov 7, 2014 | 1 comment

KAGEJeg havde et par modne bananer liggende og tænkte derfor jeg ville bage en banankage. Jeg har længe ville prøve at bage en kage både uden mel og uden sukker, for at se om det overhovedet ville minde om en kage, og det må jeg sige lykkedes denne gang! Denne kage kunne sagtens blive serveret for mig, uden jeg ville bemærke at der ingen af delene er i. Serverede den også for min far, der straks sagde at jeg gerne måtte bage den til hans fødselsdag. Så denne kage kan varmt anbefales, både til at stille den søde kagetand men også som en kage der kan serveres til gæster. Jeg prøvede at tilføje saft fra et granatæble til kagen, men det smagte ikke helt igennem i kagen, men gav en god svampet kage. Denne kage er ikke ret stor, den er nok til 4-5 personer.

Ingredienser ★
2 modne bananer
1/2 dl saft fra et granatæble
2 spsk kokosolie
80 g. dadler uden sten
200 g. mandler
1 tsk. bagepulver

Fremgansmåde ★
1. Blend de 200 g mandler til mandelmel og stil det til side
2. Put ca 1/2 granatæble i en juicepresser
3. Blend bananer, kokosolie, dadler og granatæblesaft enten med en stavblender eller en alm. blender
4. Vend mandelmelet i lidt af gangen og tilføj bagepulver
5. Smør en form med olie, jeg brugte en lille rugbrødsform
6. Hæld dejen i formen og bag den i ca 35 minutter, men hold øje med den.

-Ida

1 Comment

  1. Hey!
    Har du måske lyst til at du følger på Facebook så følger jeg dig her på din blog? <3
    http://overtherainbow-julie.blogspot.dk/

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *