Æblepandekager

Posted on dec 2, 2014 | 0 comments

Pandekager2Jeg elsker pandekager, men pandekager behøver slet ikke at være fyldt med sukker og alt muligt andet. De fleste, og de bedste efter min smag, er dem som er lavet på frugt. Tidligere har Ida eksperimenteret med bananpandekager og derfor tænkte jeg at eksperimentere med andre frugter. Disse pandekager indeholder æble og havregryn, hvilket både er sundt og nærende. Derudover, for at give pandekagerne en lækker sødme, har jeg brugt mandelmælk som jo har den her søde smag, hvorimod mælk, har end mere neutral og ikke som gennemtrængende smag. Man kan selvfølgelig også bruge almindelig mælk, men jeg vil nu alligvel anbefale mandelmælk. Denne portion er til cirka 10 pandekager.

Ingredienser ★
3 Æbler
2 dl Rugmel
2 dl Mandelmælk
1 tsk Kokosolie (+ lidt til at stege dem i)
2 Æg
1/2 tsk Kardamomme
Salt
3 dl Havregryn
1 tsk Vaniljepulver
Evt. lidt andet frisk frugt (Jeg brugt fx. lidt galiamelon og jordbær)

Fremgangsmåde ★
1. Æbler blendes eller hakkes meget fint.
2. Æbler koges sammen med havregryn, mandelmælk og krydderierne.
3. Når det er kogt til grød, tilsættes resten og de steges på panden til cirka 10 små pandekager.

Amalie 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *