Fedtfattige småkager

Posted on dec 4, 2014 | 1 comment

JULSå er det blevet december og derved er julen startet. Jeg ELSKER julen og alt hvad der hører til; især maden. Julemaden er dog ikke kendt for at være specielt sund, og derfor har jeg prøvet at eksperimentere lidt med juleklassikeren, småkagen. Den er tit fyldt med især smør, men denne opskrift indeholder intet fedstof. De indeholder dog honning, for at give kagerne sødme. Desuden indeholder de også ingefær, da jeg elsker smagen og det giver en frisk kontrast til den søde kage. Man kan ikke helt undgå det er lidt usundt her i den søde juletid, men man kan altid reducere mængden af fedt og sukker lidt. Mine småkager blev ikke helt sprøde men mindede om små honningkager. Ud af denne opskrift fik jeg 20 småkager.

Ingredienser ★
2 æggeblommer
5 spsk honning
10 g ingefær
100 g hvedemel
50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde ★
1. Pisk æggeblommer og honning luftigt
2. Riv ingefæren og hak mandlerne
3. Vend de øvrige ingredienser i massen
4. Sprøjt kagerne, gennem en plastikpose med hul i, ud på en plade med bagepapir
5. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca 7 min.
6. Lad dem hvile i en times tid inden de er klar til at blive spist

-Ida 

1 Comment

  1. Vil bare se

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *