Grove juleboller

Posted on dec 12, 2014 | 1 comment

bolle1Her er endnu en juleopskrift, dem kan man ikke få for mange af. De fleste kender den klassiske julebolle med marcipan og rosiner, og desuden fyldt med smør, denne opskrift er med en del mindre fedt og masser af fuldkorn. Det er en meget sød bolle, grundet kanelet og æblestykkerne, så den kan spises som desert med en klat smør på eller som et mellemmåltid, bare som den er. Bollerne smager bedst lune. Jeg fik ca 12 stk.

Ingredienser:
Dejen:
300 g hvedemel
200 g grahamsmel
200 g fuldkorns hvedemel
4 dl mælk
60 g smør
1 tsk honning
25 g gær
Fyld:
1 æble
Kanel

Fremgangsmåde ★
1. Varm mælken op og smelt smørret i mælken. Lad det køle ned til lillefingervarmt
2. Opløs gæren heri
3. Rør honningen i sammen med det meste af melet, men hold ca 1 dl hvedemel tilbage, det er ikke sikkert det hele skal i
4. Ælt dejen i ca 5-10 minutter
5. Lad dejen hæve i minimum en halv time, imen skæret æblet i små tærn og blandes med kanel
6. Når dejen har hævet, tages en mængde dej svarende til en bolle og trykkes ud som en firkant. Placer en spsk.fuld æble i midten af dejen og fold dejen rundt om fyldet. Dette gøres med alle bollerne
7. Lad bollerne efterhæve i et kvarter, imens tændes ovnen på 180 grader varmluft
8. Bag bollerne i ca 17 minutter

-Ida 

1 Comment

  1. Well, I don’t really understand a word what you’re writing about, but I’ve just looked through your blog and your posts are AMAZING!
    The pictures look sooo good, I really like it! :)

    xx, Ju

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *