Koldhævede boller med abrikos og havtorn

Posted on jan 19, 2015 | 0 comments

IMG_1580Nogle gange skal det gå lidt hurtigt om morgenen – Der er det godt med en koldhævet dej, da man bare skal smække dem i ovnen næste morgen, og bum, så er der friskt morgenbrød. Denne opskrift er en jeg har lært af min mor og er selv vokset op med disse boller, hvor det har varieret hvilket fyld der har indgået. I denne er der abrikos, men man kan sagtens bruge alt muligt andet, f. eks tranebær, rosiner, tørret mango og meget andet – Her er det kun fantasien som sætter grænser. Jeg har dertil drysset bollerne med tørret havtorn, hvilket gav en super lækker smag. En super nem opskrift, hvis man er glad for sunde boller og elsker bagværk. Opskriften er til omkring 6-7 boller.

Ingredienser ★
15 g Gær
4dl Vand (lunkent)
1 dl Skyr
50g Havregryn
1 tsk Acaciehonning
1 tsk Salt
300g Hvid hvedemel (Sundere end almindeligt hvedemel)
300g Grahamsmel
10 Abrikoser
Tørret havtorn til drys

Fremgangsmåde ★
1. Dejen laves aftenen før (eller min. 5-6 timer) før de skal bruges. Gær opløses i vand.
2. Tilsæt resten og rør godt rundt.
3. Stå i køleskabet natten over.
4. Formes til boller og bages i ovnen ved 220° i 20 min.

Amalie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *