Fastelavnsboller lavet med sukrin

Posted on feb 8, 2015 | 1 comment

SukrinrigtigVi har, som Amalie også har været inde på, startet en sponsorsamarbejde med hjemmesiden Helseriet.dkDe har sendt os en masse lækre produkter, heriblandt sødestoffet sukrin gold, der er helt fri for kulhydrater og giver dig en øget mængde energi. Jeg lavede de skønneste fastelavnsboller med creme, hvor jeg både i bolledejen og i cremen benyttede sukrin i stedet for sukker. De smagte sødt og dejligt, og sukrin kan varmt anbefales som erstatning for sukker. Jeg pyntede bollerne med hindbærstøv, også fra Helseriet.dkhvilket gav en fantastisk smag og farve til mine fastelavnsboller. Vi  anbefaler jer at tjekke Helseriet.dk ud, de har en masse skønne produkter!
Jeg serverede mine fastelavnsboller med en klat syltetøj lavet på stevia, men det kan sagtens undlades, da bollerne også smagte skønt med cremen bare. Denne opskrift gav 9 boller.

Ingredienser ★
Dej:
35 g gær
1 dl mælk
3 spsk. sukrin gold
1 æg
1 spsk. kokosolie
200 g hvedemel
50 g grahamsmel
Æggeblomme til pensling
Creme:
2 æggeblommer
3 spsk. sukrin gold
1 spsk hvedemel
1 stang vanilje
2 dl mælk
Pynt:
Hindbærstøv
Mørk chokolade, 70%

Fremgangsmåde ★
1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, men gem stangen
2. Pisk alle ingredienser til cremen sammen, også den skrabede vaniljestang,  i en gryde og varme det op ved svag varme til det koger
3. Når cremen er tyknet, sættes den på køl
4. Lun mælken, og opløs gæren deri
5. Bland resten af ingredienserne i
6. Rul dejen ud til et kvadrat og skær den ud i 9 små kvadrater
7. Fordel cremen ud på kvadraterne og fold dem, læg dem på en bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad.
8. Lad dem hæve i 3 kvarter med en viskestykke over
9. Pensl dem med æggeblomme
10. Bag dem i 8-10 minutter ved 220 grader varmluft
11. Når bollerne er kølet ned, pyntes de med mørk chokolade og hindbærstøv
12. Server evt. med en klat syltetøj

-Ida

Dette indlæg er sponsoreret

1 Comment

  1. Måms de ser så lækre ud

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *