Vegetar lasagne med soy4you

Posted on jan 23, 2016 | 0 comments

soy4you

Lasagne er en skøn klassiker, der dog hvis man følger den traditionelle opskrift er en rigtig kaloriebombe. Jeg har eksperimenteret lidt, og kommet frem til en sundere og vegetarisk udgave. I stedet for hakket oksekød har jeg benyttet granuleret soya – mørk, fra soy4you, som er et fantastisk alternativ til kød. Soy4you er lavet på 100% sojabønner og er derfor helt naturligt. Jeg må indrømme at jeg slet ikke kunne smage forskel på lasagne lavet med oksekød og soy4you, det har fuldstændig samme konsistens. Derudover har jeg i stedet for bechamel sauce benyttet hytteost, som også er med til at gøre lasagnen sundere, og mere velsmagende. Jeg har taget udgangspunkt i opskriften bag på soy4you pakken, dog lavet nogle små ændringer, her fx hytteost i stedet for bechamel sauce.

Ingredienser ★
125 g granuleret soya – mørk, soy4you
1 løg
3 gulerødder
1 dåse flået tomater
1 dåse tomatpure
2,5 dl grøntsagsbouillon (1 terning opløst i 2,5 dl kogende vand)
1 spsk. oregano
Salt og peber
Fuldkorns lasagneplader
Ca. 600 g hytteost

Fremgangsmåde ★
1. Hak løg og gulerødder i små tern, svits løg i lidt olie på en stor pande
2. Tilsæt gulerødder, flået tomat, tomatpure, bouillon og krydderier
3. Lad det simre i 15 min.
4. Tilsæt soy4you og lad det simre yderligere 5 min.
5. Saml lasagnen lagvis; sovs, hytteost, plader og slut med hytteost
6. Bag ca. 30 min. ved 200 grader varmluft
7. Server evt. med en grøn salat

-Ida 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *