Ovnbagte søde kartofler fyldt med chili-gryde og guacamole

Posted on apr 7, 2016 | 1 comment

IMG_5153Denne ret er klart blevet en af mine favoritter, så derfor vil jeg selvfølgelig dele den med jer! Retten er vegetarisk, da jeg efter jeg er flyttet hjemmefra ikke spiser ret meget kød, og når jeg gør er det enten økologisk eller frilands. Så jeg eksperimenterer en del med vegetariske retter i øjeblikket. De her ovnbagte søde kartofler smager himmelsk og er faktisk ret simple at lave. Jeg lavede en ordentlig portion af chilien og det jeg ikke spiste kom jeg i fryseren, så der er til travle dage. Opskriften til chilien er til ca. 4-5 personer, og så afhænger antallet af søde kartofler af hvor mange der skal spise retten, hver person spiser omkring 1-2 stk.

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser ★
4 store eller 8 små søde kartofler
Chilien:
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
5 mellemstore gulerødder
1 dåse flået tomater
1 dåse tomatpure
1 dåse kidneybønner
1 dåse kikærter
1-2 små røde chilier
2 tsk. Paprika
1 tsk. Fennikelfrø
Salt og peber
Guacamole:
4 avocadoer
1 fed hvidløg
salt og peber
Saft fra 1/2 lime
4 store spsk. skyr

Fremgangsmåde ★
1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
2. Skyl kartoflerne og stik dem med en gaffel. Bag dem i ovnen på bagepapir i ca. 1 time
3. Imens lav chilien: løg og gulerødder hakkes i tern og hvidløget presses
4. Varm lidt olie i en stor gryde og tilsæt løg og hvidløg og lad løgene få lidt farve. Derefter tilsæt resten af ingredienserne. lad det stå og simre imens du laver guacamolen
5. Mos avocadoerne med en gaffel og tilsæt det presset hvidløg samt resten af ingredienserne
6. Skær de færdigbagte kartofler halvt igennem, og fyld dem med chilien og guacamolen

-Ida

1 Comment

  1. Uh, hvor ser det lækkert ud!

    http://www.frederikkes.com

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *