Frisk laksesalat med pære og rødbede

Posted on maj 24, 2016 | 1 comment

laksesalat 2 sundesager
Nu hvor vi har mærket solens første stråler, er det atter tid til sunde og velsmagende salater. Intet er mere hyggeligt, end en tur i parken med veninderne, og der til hører sig ofte også god mad. Men i stedet for at købe dyr take-away, så prøv i stedet at imponere med denne nemme laksesalat, som er nem at have med to-go. Det kræver ikke meget tid og smager fantastisk, også helt afkølet.

Laksesalat er samtidig en super kilde til D-vitamin, da det er en fed fisk, som indeholder de gode fedtsyrer. Disse fedtsyrer er vigtige for et langt og sundt liv, så ikke nok med at salaten smager skønt, den gør også godt for krop og sjæl. Hvis du ikke er den store fan af laks, så byt ud med for eksempel torsk, rødspætte, rejer eller andet godt fra havet.

Varier også gerne med netop de grøntsager, som du kan lide – måske er du mere til gulerødder, pastinak eller kartofler. Dog vil vi alligevel anbefale at prøve salaten med de ovnbagte rødbeder, da det giver kant, og rødbeden er en fantastisk sund og nærende rodfrugt.

Ingredienser ★
150 g Laksefilet
100 g Hjertesalat
30 g Rødbede
25 g Fetaost
30 g Pære
10 g Græskarkerner

Fremgangsmåde ★
1. Først bages laksefileterne ved 200 grader varmluft i 20 min.
2. Salat og pærer vaskes grundigt og skæres groft.
3. Rødbederne skrælles og skylles. Duppes våde og bages også i ovnen ved 200 grader i cirka 15 min.
4. Laks og rødbeder køles let af, imens resten af salaten samles. Riv små stykker af laks fra hinanden og bland med salaten. Det samme gør du med rødbederne.
5. Top med græskarkerner, og server.

Amalie

1 Comment

  1. Det ser hammer lækkert ud :)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *