Græsk salat

Posted on jun 26, 2016 | 0 comments

IMG_6483

Jeg, Ida, er for nyligt vendt hjem efter en skøn uge på Kreta(kommer der snart et indlæg om). Der stod den på 3 timers yoga hver dag og selvfølgelig en masse lækker græsk mad. Græsk salat var nok det, vi spiste mest af den simple årsag, at det bare smager helt fantastisk og er indbegrebet af Grækenland. Græske oliven, feta, solmodne tomater, agurk, løg… Mums!

Det bedste ved græsk salat er, at det er så let at lave og samtidig smager helt fantastisk. Desuden ser salaten altså også bare helt fantastisk ud; rustik og fyldt med farve. Salaten passer perfekt til grillmaden, men kan også sagtens bare spises alene som en let frokost.

Græsk salat indeholder som regel også grøn peberfrugt, jeg havde bare ikke noget på lager. Men hvis du gerne vil have peberfrugt i salaten, hvilket jeg bestemt kan anbefale, vil jeg skyde på, at du skal bruge 1/2 peberfrugt i skiver.

Opskriften er til 3-4 personer.

Ingredienser ★
3-4 blommetomater
1/2 rødløg
Ca. 75 g græsk feta
1/4 agurk
Græske oliven
Frisk oregano
Olivenolie
Balsamicoeddike

Fremgangsmåde ★
1. Vask tomaterne og agurken. Skær dem i rustikke stykker.
2. Pil løget og skær det i ringe.
3. Skær fetaen i grove tern.
4. Saml salaten med resten af ingredienserne og server.

-Ida 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *