Salvie- og grønkålschips

Posted on jul 25, 2016 | 2 comments

hej

Jeg var et smut forbi mine forældre her i weekenden, og deres have er fyldt med bla. grønkål og salvie lige nu. Disse grønne chips er et super godt alternativ til almindelige chips, hvis du får lyst til noget salt og sprødt, men prøver at holde den sunde linje.

Salvie indeholder stoffer, som både virker sammentrækkende på slimhinderne og dræber bakterier, og er derfor godt at spise hvis du har fået tilegnet dig en sommersnue. Grønkål er rig på A-, B- og C-vitamin. Den er fiberrig, hvilket gavner dit hjerte-kar-system.

Det er super nemt at lave disse chips, så hvis du har en masse grønkål og/eller salvie stående i haven eller bare får lyst til chips, er det bare igang.

Ingredienser ★
Grønkål
Salvie
Olivenolie
Salt
Peber

Fremgangsmåde ★

  1. Skyl og orne grønkålen og saliven. Du ordner bedst grønkålen ved at trække fra stilken ud mod bladet indtil de knækker fra hinanden. Stilken smides ud og resten rives i mindre stykker.
  2. Fordel salivebladene og grønkålen i et lag, på en bageplade med bagepapir.
  3. Hæld lidt olivenolie, salt og peber ud over og bland det rundt med hænderne.
  4. Bages i ovnen ved 15o grader i ca. 2o min. men hold øje med dem, de smager ikke godt brændte.
  5. Nyd dem med det samme, eller gem dem i en tætsluttetbøtte.

-Ida

2 Comments

  1. Må hellere gemme denne opskrift – det lyder lækkert :D

    • De er så lækre! De kan varmt anbefales! Et super alternativ til almindelige chips :-)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *