Koldhævede morgenboller

Posted on aug 1, 2016 | 0 comments

IMG_2998Vi er pt i sommerhus med vores bedste venner, og det betyder afslapning på højt plan og boller til morgenmad. De her er simpelthen de nemmeste boller, og de smager bare godt hver gang. De er et rigtig godt alternativ til fx rundstykker og krydderboller, og smager meget bedre – synes vi i hvert fald ;-). Du kan altid variere meltyper og tilføje fx tranebær til bollerne, det bliver de kun bedre af. Man skal dog huske at dejen skal laves aftenen inden, så de kan koldhæve i køleskabet natten over. Men udover det er de simpelthen de nemmeste og hurtigste boller at lave. Det tager 5 min at lave dejen og om morgenen skal de bare på en bageplade og bage i ca. 20 min. Nemmere bliver det ikke! Vi er i hvert fald helt solgt. De holder sig også friske i flere dage, og kan sagtens bruges som lækre madpakkeboller mandag morgen.
Opskriften her giver 7 boller.

Ingredienser ★
5 dl kold vand
25 g. gær
1 spsk. honning
1 tsk. salt
4 dl. hvedemel
4 dl. groft rugmel

Fremgangsmåde ★
1. Om aftenen: hæld vandet i en stor skål og opløs gæren heri
2. Tilsæt salt og honning og bland det sammen
3. Tilsæt både hvedemel og rugmel og bland dejen godt
4. Stil dejen i køleskabet med et viskestykke henover og lad den hvile natten over
5. Om morgenen: tænd ovnen på 200 grader varmluft
6. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir vha. 2 spiseskeer
7. Bages i 20-25 min.

-Ida og Amalie 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *