Verdens nemmeste rugbrød

Posted on jan 13, 2017 | 0 comments

1Vi har længe ledt efter en opskrift på rugbrød, som var nemt og hurtigt at bage, uden surdej der skal stå flere dage inden man kan bruge den. Opskriften her er fyldt med kerner, og er perfekt til madpakken. Det er så ligetil at bage, at vi er sikre på de fleste sagtens kan finde ud af at det, så det er bare med at komme igang!
Opskriften rækker til et rugbrød

Ingredienser ★
5 dl kærnemælk
2 dl kogende vand
350 g 5-korns blanding (jeg brugte den fra Svansø)
2 dl hvedemel
4 dl fuldkornshvedemel
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk honning

Fremgangsmåde ★
1: Tænd ovnen på 190 grader varmluft
2: Bland kærnemælk og det kogende vand sammen, og opløs gæren heri
3: Tilsæt 5-korns blandingen, salt og honning, og tilsæt melen lidt af gangen mens der røres (dejen skal have konsistens som en tyk grød)
4: Jeg bruger en røremaskine, men du kan også røre dejen med en ske
5: Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve lunt i en time
6: Smør en brødform og hæld dejen i. Lad det hæve i yderelige 1,5 time
7: Bag brødet i ca 1 time, og lad det hvile lidt inden du skærer i det

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *